25 Kwiecień 2019 imieniny: Jarosława, Marka, Wiki
 

Szukaj

Akualnosci
Ogloszenia

 

 
 
Byłeś świadkiem jakiegoś wydarzenia,
coś Cię zbulwersowało - napisz, prześlij zdjęcie, zadzwoń
echo@turek.net.pl
tel. 63 278 53 41
lub skorzystaj z naszego formularza kontaktowego
Zgłoś wydarzenie »
 

Listy do redakcji

My, lenie i obiboki mówimy: dość tych kłamstw!
Dodano 17-04-2019 |
Komentarzy: 0

Kiedy mamy ograniczony budżet, to najczęściej, żeby komuś dać wcześniej t...

czytaj więcej »
 
Czy na pewno masturbacja zamiast leżakowania?
Dodano 22-03-2019 |
Komentarzy: 505

Atak pana Kaczyńskiego na Kartę LGBT świadczy o kompletnym jej niezrozumi...

czytaj więcej »
 
Zobacz wszystkie: Listy do redakcji »

 

 

Sondy

Czy jesteś za wprowadzeniem maksymalnie dwóch kadencji dla samorządowych władz i dla radnych ? (1347 opinii)
TAK
76% 
NIE
20% 
Nie mam zdania
4% 
 
pokaż wszystkie »

 

 

REKLAMA


 

GDP SUAD o tolerancji

Dodano dnia: 20-02-2018 11:32| Komentarzy: 0

Ona podaje wyciągniętym ręką dłoń, a nie karabin - to urywek refrenu piosenki grupy GDP SUAD, która w ubiegłą sobotę promowała teledysk do utworu. Koncert odbył się na dziedzińcu uniejowskiego zamku. Zimowa aura nie zniechęciła fanów grupy, którzy licznie przybyli zobaczyć występ. Uczestnicy imprezy mogli ogrzać się kakao z mlekiem owsianym lub bezalkoholowym grzanym winem. Aromatyczne napoje gotował i serwował Adam Kozanecki, finalista MastrChefa, który także pochodzi z Uniejowa. 

 

Grzaniec dla ciała i na rozgrzewkę

Sobotnią (16 lutego) imprezę poprowadził Jakub Lewandowski. Konferansjer zapraszał do degustacji gorących napojów przyrządzonych przez kucharza. Kozanecki wyjaśniał, że pierwszy powstaje z mleka owsianego, do którego dodawane są mielone ziarna kakaowca, blendowane daktyle, a także szczypta soli himalajskiej. Drugi - z bezalkoholowego wegańskiego wina z dodatkiem kardamonu, anyżu, imbiru, cynamonu, goździków, ziela angielskiego i plasterków pomarańczy. Oba napoje były oczywiście podawane na gorąco. Uniejowianin mówił, że po udziale w MasterChefie niewiele w jego życiu zmieniło się, oprócz faktu, że teraz sam jest szefem w jednej z łódzkich restauracji, której jest właścicielem. Jak podkreślał Lewandowski, miał okazję współpracować z Adamem Kozaneckim niejednokrotnie i zapewniał zebranych, że kucharz potrafi gotować. Miejscowych nie musiał przekonywać, bo ich rodak często bywa w Uniejowie, by poprowadzić warsztaty kulinarne czy inne tego typu zajęcia. Kucharz doszedł do finału IV edycji MasterChefa. Wtedy mówił o sobie, że jest jak ratatouille – barwny, witalny i nieprzewidywalny. Skończył pedagogikę, zarządzanie oświatą i europeistykę. Siedem lat pracował z dziećmi, najpierw w przedszkolu, później w zerówce. 

Więcej w aktualnym numerze Echa

 

Komentarze

Brak komentarzy...

Dodaj komentarz

Podpis
Tresć
Przepisz kod z obrazka
CAPTCHA Image

UWAGA!
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu.

Redakcja "Echa Turku" nie odpowiada za treści zamieszczanych przez czytelników komentarzy, zastrzegając sobie jednocześnie prawo do ich moderowania oraz kasowania w przypadkach ewidentnego naruszania prawa.

 

W numerze


 
Zobacz wszystkie: W numerze »

 

 

OSTATNIE GALERIE

XX festiwal szkolny "Plama"
W dniu 20 marca w sali MDK odbył się XX Festiwal Szkolny PLAMA. Po raz pierwszy wystąpiły na Festiwalu szkoły z gminy Turek.
zobacz galerię »
 
Fabryka Św. Mikołaja na ul. Browarnej
zobacz galerię »
 
Zobacz wszystkie: Galerie »

 

 

Repertuar kin

Najbliższe imprezy

Polecane imprezy


Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Więcej o plikach cookies »